Elektrische vloerverwarming

De traditionele vloerverwarming maakt gebruik van buizen waar water doorheen vloeit. Bij elektrische vloerverwarming sluit u de verwarmingsplaten aan op elektriciteit. Dit zorgt er ook voor dat u uw vloerverwarming buiten de cv ketel om kunt bedienen.

Elektrische vloerverwarming makkelijk te leggen

Wij zien dat elektrische vloerverwarming veel gebruikt wordt in bestaande situaties. Elektrische vloerverwarming is makkelijk te leggen, doordat er gebruik wordt gemaakt van matten welke over een bestaande vloer heen gelegd kan worden. Hierdoor kunt u in sommige situaties de bestaande vloer laten liggen.

Nadelen van elektrische vloerverwarming

Naast de grote voordelen, zoals makkelijk kunnen leggen en de prijs heeft elektrische vloerverwarming ook nadelen. Met normale vloerverwarming bespaard u op uw stookkosten, maar door de hoge elektriciteit kosten betaald u met elektrische vloerverwarming soms wel tot 3x zoveel als bij normale vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen

Ziet u het al voor zich? Elektrische vloerverwarming met nagenoeg geen kosten! Door gebruik te maken van vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen zorgt u ervoor dat uw huis steeds dichter bij energie neutraal komt.