Hoe werkt vloerverwarming

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem welke in de vloer wordt gelegd. Dit kan op verschillende manieren en met verschillende systemen. In dit artikel leggen we je uit welke verschillende systemen er zijn en waar u als consument voordelen en nadelen mee heeft bij het gebruik van een vloerverwarming.

Bij het gebruik van vloerverwarming wordt de warmte welke door de vloerverwarming wordt gemaakt zeer gelijkmatig verdeeld. Een traditionele radiator hangt natuurlijk maar op 1 plek waarbij vloerverwarming over de gehele vloeroppervlakte is gelegd. De warmte van een vloerverwarming kan dan ook als anders worden ervaren, omdat bij een radiator de warme lucht door de ruimte circuleert.

Verschillende soorten vloerverwarming

De warmte die van een vloerverwarming afkomt is overal hetzelfde, maar de manier waarop vloerverwarming wordt gelegd en de materialen welke worden gebruikt kunnen verschillen. Zo zijn er de bekende noppenmatten waar installateurs de vloerverwarming buizen tussen klemmen / leggen. Naast noppenmatten kan er ook voor worden gekozen om de leidingen in te frezen. Wij zijn dat er vaak voor vloerverwarming wordt gekozen bij nieuwbouwprojecten of gehele renovaties van een woning.